3DP Workbench2018-08-30T10:52:09+00:00

Project Description

3DP Workbench

Industriell, Storformat-skrivare med FFF teknik, 3DP Workbench

3DP Workbench

Vill du veta mer? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Genom hårt utvecklingsarbete har 3DP har förbättrat sin produkt vilket resulterat i en storformats-3Dskrivare som heter 3DP Workbench. Detta är en av de absolut största 3Dskrivare i världen med en byggyta på 1 x 1 x 0,5 meter.

Maskinen använder FFF (Fused Filament Fabrication) teknik för produktion eller prototypmodeller i en mängd olika färger och materialegenskaper. Det är inte bara en av de största 3D skrivarna, det är också en av de mest prisvärda högupplösta FFF skrivaren så går att finna på marknaden.  3DP Workbench använder tekniken SurePrint Servo Technology motorer som har ett väsentligt ökat vridmoment som tillåter snabbare acceleration och retardation på skrivarhuvudet. Detta gör utskrifterna mer noggranna och stadiga. Den nya modellen har även en vikbar bom (bryggan som håller skrivarhuvudet) vilket gör att 3DP Workbench kan flyttas/transporteras effektivt. Det gör också maskinen lämpligare olika miljöer som kontor eller industri och verkstad.

3D Platform har också tagit hänsyn till ergonomiska faktorer i utvecklingen av den nya modellen. Exempelvis är placeringen av byggytan mm gjord med tanke på att arbete ska kunna utföras på modellen, exempelvis om man vill lägga in fästelement, elektronik eller annat i sin modell under utskrift.En annan nyckelfunktion är själva arbetsbänken i industriellt snitt som rymmer 12 utrymmen för printverktyg, material och annat.3DP Workbench – Noggrann och Robust.

  • SurePrint servo motorer ger ett closed loop system.
  • 20,000 count encoder och 1.25 My feedback upplösning
  • Lagerupplösning ner till 70 My
  • Industriellt utformad mekatronik som levererar överlägset utförande och pålitlighet.
  • 3DP Workbench använder  SIMO Seriesprecision skenor och Constant Force anti-backlash ledskruvar och muttrar från PBC Linear

Ytterligare material för nedladdning 

3D platform Workbench Brochure

3D Platform User Manual

3D Platform Workbench PRO Manual