Lisa2018-12-04T17:46:27+00:00

Project Description

Sinterit Lisa

Sinterit Lisa är en revolutionerande SLS-skrivare till en kostnad som öppnar upp möjlighet av SLS-utskrifter för fler. Dessutom med högre upplösning än någon annan SLS maskin på marknaden.
Sinterit Lisa

Vill du veta mer? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Tills nu har en investering i SLS utrustning kostat från 1 miljon och uppåt. Sinterit LISA gör det möjligt till en bråkdel av kostnaden men med bibehållen kvalitet och styrka på producerade modeller. 

Materialåtervinning av överskotts material är mycket hög.  Rekommenderat är att 80% “använt material blandas med 20% nytt för återanvändning, vilket ger stora fördelar och god ekonomi. Normalt för större SLS utrustning är att blanda 50/50 vid materialåtervinning.Med hög upplösning och lagertjocklek ner till 0,06mm levererar Sinterit LISA dessutom mer detaljerade produkter. Skrivaren har en innovativ konstruktion med färre rörliga delar än vanliga SLS-skrivare, vilket gör maskinen enkel att rengöra och underhålla.
Konstruktionen och tekniken gör det dessutom möjligt att återanvända material som inte härdats vid tidigare utskrifter. Skrivaren är utrustad med trådlöst nätverk och en inbyggd kamera, som gör det möjligt att övervaka utskriftsprocessen utan att avbryta arbetet. Kommunikationen med skrivaren sker via Sinterit Studio.

Lasertyp: Diod
Effekt: 5W
Uppvärmningssystem: Individuell uppvärmning av kolv, cylinder, matningsbädd och utskriftsbädd
Utskriftsyta: 150 x 200 x 150 mm
Max utskriftsstorlek: 110 x 150 x 130 mm
Utskriftsmaterial: PA12 (svart)
Lagertjocklek: 0,06 – 0,15 mm
Utskriftshastighet: 20 cm3/tim
Yttermått: 650x550x450 mm
Vikt: 35 kg
Matning: 230V (enfas)
Övrigt: Inbyggd kamera, 4″ touchskärm, Wifi
Stödda filtyper: STL, OBJ, 3DS, FBX

Ytterligare material för nedladdning 

Sinterit User Manual

Sinterit Studio Manual

Sinterit LISA Specification

Sinterit LISA Manual